Internet och högdefinierat

Idag ser vi hur on-demand-tjänsterna på nätet ökar lavinartat i antal. Populärkultur i alla dess former finns att tillgå i allt fler kanaler och närhelst du vill, och dessutom till rätt överkomliga pris.

Musiktjänster som Spotify ger dig tillgång till i princip all musik du kan tänka dig. Dessutom så ges det möjlighet att via dess mobilapp, spela dina skapade spellistor i mobilen. Du behöver helt enkelt inte längre köpa och ladda hem din musik – du hyr den istället billigt.

På ungefär samma sätt fungerar det med film- och serietjänsterna. Tjänster som till exempel Netflix. Istället för dyra tv-abonnemang så betalar du 79 kronor per månad för att se i det närmaste, obegränsat med film och serier i hög definition. Dessutom ser du lätt filmerna och serierna på din tv, läsplatta eller mobil och så vidare.

För att se det på din TV så kommer du att behöva streama det från en annan enhet om du inte har en så kallad smart-tv. Då går det till exempel till som så att du via en HDMI-kabel från din dator till din tv, strömmar över ljud och bild i högdefinition. Den enda problematiken med detta, är att idag har vi så många olika enheter kopplade till vår tv, att det kan lätt bli kaos om man vill ansluta ännu en kabel till samlingen. Byter man ut en kabel så kan det helt sonika vara något, eller allt som inte fungerar som det borde. Men vi har tipset och lösningen på detta problemet, så att du utan att måsta byta en massa kablar kors och tvärs, enkelt kan strömma dina filmer i HD via datorn eller annan enhet.

Hemmabio

Lösningen stavas helt enkelt HDMI-switch. Med en HDMI-switch så kan du, även om det bara sitter en HDMI-port i tv:n ha flera olika enheter anslutna. Som exempel så kan du då med en fyrports-switch, ha en digitalbox, en DVD-spelare och ett ljudsystem anslutna, och ändå utan några problem ansluta den nämnda datorn för att streama över film, musik och serier. För bra kvalitet och bra priser så rekommenderar vi att du besöker Kabelbutiken, som har det mesta inom området. Här hittar du även de nödvändiga HDMI-kablarna.