Att skapa sin egen webbplats

arbeta_vid_dator_374648065

Webbsajter finns av en rad olika anledningar och kan fylla en eller flera funktioner. De skapas av privatpersoner, organisationer och företag av alla slag och att ha sin egen webbplats bär för många större vikt idag än någonsin. Men så hur går man till väga för att skapa en webbplats?

Den som söker skapa en professionell webbplats, kanske för en webbutik eller liknande, kan dra väldigt stor nytta av tjänster som företag som SiteDirect erbjuder. Ska man istället bara skapa en personlig webbplats och inte behöver hjälp med avancerade system som måste implementeras kan man praktiskt taget göra allt själv.

Det första man måste göra är att registrera en domän, vilket ju betyder att man måste ha en bra idé på ett domännamn och hoppas att det faktiskt inte är registrerat av någon annan. Loopia är ett exempel av många som kan tillhandahålla domäner för alla som behöver eller bara vill ha en.

När man sedan äger denna domän behöver man ju fylla den med information. Har man ingen erfarenhet med html eller andra webbaserade programmeringsspråk kan man alltid använda sig av ett verktyg som WordPress. Detta installerar man mer eller mindre på sin domän och sedan kan man dyka rakt in i att lägga upp tema, text och bilder på sin sajt.

Vet man med sig att man egentligen bara är i behov av en blogg kan istället använda sig av en sajt som Blogger. Med detta är man dock inte ägaren av en domän utan man har endast en användare på en sajt som agerar som värd för mängder av andra bloggare.

Detta är det mest grundläggande man går igenom för att få sin egen webbplats (eller blogg). Att sedan få den att se bra ut och inkludera funktioner är något som inte kan beskrivas i detalj i en kort text. Det finns en ofantlig mängd tips och genomgångar ute på nätet och det är verkligen rekommenderat att man börjar söka på ”webbdesign” och liknande om man verkligen vill utforska möjligheterna med att ha sin egen webbplats.