Använda internet

Internet

Internet gör det möjligt att kommunicera universellt och har på många sätt förändrat vårat sätt att umgås med varandra. Internet har gett oss oändliga möjligheter till utveckling som annars inte skulle varit troligt. 

Internet har förändrat det sättet vi konsumerar. Vi behöver inte längre fysiskt gå till en affär och göra de inköpen vi behöver oavsett om det gäller kläder, hårprodukter eller heminredning. Till och med mat kan vi numera handla via nätet. Det finns både möjligheten att handla färdiga veckomatkassar som innehåller all mat och recept för en veckas måltider men det är också fullt möjligt på många matbutiker att handla matvaror och antingen få det utkört eller hämta upp din färdiga matkasse.

Internet har gett oss möjligheten att både lära oss saker och att arbeta på distans. Du behöver inte längre lämna hemmets lugna vrå för att ta in kunskap antingen enbart genom eget googlande eller som en hel universitetsutbildning. Många arbeten går även idag i mångt och mycket att utföra hemifrån eller från distanskontor vilket ger möjligheten till ett mer flexibelt liv och lättare går att kombinera det ibland komplicerade livspusslet

All tänkbar underhållning går också att uppleva via internet. Radio, musik, dokumentärer, podprogram, tv-program, filmer, shower, sport, internetspel med mera går att göra och uppleva via nätet. Många gånger ger detta också ett bredare utbud än om du till exempel går till din lokala spelbutik. På nätet finns det en uppsjö av spel. Du kan spela underhållsspel likaväl som du kan välja att spela spel där du har chans att vinna pengar till och med på samma sidor. 

Internet har gett oss tillgång till varandra på ett helt annat sätt än vad vi hade förut. Vi kan ringa vänner som befinner sig på andra sidan jorden och se och tala med dem direkt precis som om de skulle befinna sig i samma rum. Det ger oss möjligheten att hålla kontakten med varandra på ett mer direkt sätt och att skapa nya kontakter med människor med liknande intressen eller arbeten.